Heeft u het koud?

IMG_0194.JPG
Ach mensen, het is weer zover. Zaterdagmiddag. De bezoekers van de Grote Markt wandelen in het najaarszonlicht langs de kramen van koukleumende sjacheraars. Ik luister op de uitkijk, door mijn koptelefoon, naar een verdrietig strijkje van wijlen Louis T. Hardin. Ook het geroezemoes van de bezoekers van Teisterbant (alias Grand Cafe Brinkmann) bereikt mijn oren. De muziek domineert. Gelukkig. Een dame, die achter me wacht tot het tafeltje naast me vrij komt, leest mee wat ik tik. Ik vind haar een trut.

Misja is weg. Ze is naar huis gegaan omdat ze geen zin had om de stad in te gaan. Ik had daar ook geen zin in. Ik wilde aan het werk. Daarom ben ik naar Teisterbant gegaan. Daar heb ik tenminste draadloos internet. Thuis niet. Dat heb ik in het begin van de middag geregeld. Ik weet niet hoe. Ik wilde eindelijk eens een wachtwoord op onze wifi installeren, maar dat ging niet. Nu hebben we helemaal geen wifi meer.

Ik ben nog steeds bezig met mijn Engelstalige recensie van het meest recente werk van freejazzsaxofonist Dan Kinzelman en zijn blaasband Ghost. De Italiaanse producer van de CD heeft me een week of wat geleden een recensie-exemplaar gestuurd en wil graag binnenkort iets teruglezen. Ik geef toe dat ik alleen kan recenseren als er iets inventiefs te beluisteren is. Dat is gelukkig het geval. Helaas voor Kinzelman word ik het meest getroffen door het werk dat niet door hemzelf is gecomponeerd. Birds Lament van Moondog. Een prachtige uitvoering, bijna een plagiaatje.

Het is bijna 16:00 uur. Tijd om te gaan. Misja is thuis met de kinderen en ik vermaak me hier te goed. Een oud-klasgenootje van dochter Z. zit aan de bar naast zijn vader met een glas ijsthee in de hand. Ik kijk naar de stugge rug van een verstokte pot. Langs het raam flaneren mensen die de provincie beter kennen dan de provinciehoofdstad. Ik ruik een sterke koffielucht doet denken aan de geur van mijn ochtendurine. Ik moet aan de slag met mijn recensie, maar niet hier. Ik ga maar snel terug naar mijn wifiloze huis.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s