pizza is klaar

Woensdagavond, 18:30. Misja helpt haar jongste zoon van zijn luizen af. Ze heeft net een deel van zijn felblonde lokken afgeknipt en nu werkt ze met een fijnmazige kam door zijn haar. De jongen huilt en stribbelt tegen. Ondertussen piept de oven. Ik heb de temperatuur binnenin naar 220 graden celsius gebracht. Ik schuif de pizza’s erin. Nu nog een kwartier op volle kracht en dan is het eten gaar.

De dag bracht Mirosjabin door met de oudste telgen, Leef en Miss Fab. Nadat we de jongste koters naar het kinderdagverblijf hadden gebracht, reden we  gedrieën met de trein naar Amsterdam alwaar we Miss Fab troffen voor de AKO. Vandaar reden we naar Enkhuizen om, na een kaartje te hebben gekocht bij de VVV, naar een gereedliggende boot richting openluchtmuseum te stappen. De veerpont vertrok zodra wij waren aangemonsterd. Na een korte tussenstop in Enkhuizen-tussen trotseerden we de baren richting Zuiderzeemuseum. Bij de kalkovens gingen we aan land. De kinderen gingen uit hun dak. Er liepen in visserskledij getooide acteurs rond. Ze vertelden over hun gefingeerde leven in Urk of een ander na de inpoldering verloren eiland. We traden binnen in het huis van de bebaarde zoetgevooisde voorlezer. We aten stevig gezouten petat bij de ongeïnteresseerde tieners en betraden een herbouwde kerk van het zware soort.
Woensdagavond, 20:35. Er liggen resten pizza naast het fornuis. Miss Fab is inmiddels terug in Amsterdam en Tante Tas heeft haar plaats ingenomen, samen met haar dochter Sam. Het kinderspul speelt voetbal op straat.

Vakantie. Het is nog even doorbijten en dan hebben we het weer gehad.

Mirosjabin draait Kabalevsky:

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to pizza is klaar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s