Waalre, en hoe de rest van Nederland naar de klote ging

Image
In het noorden van Nederland gaat de jeugd nog steeds naar school. Het gaat allemaal niet van harte. Het is een uitputtingsslag en de kinderen wedijveren met elkander over de omvang van hun wallen. Ze gaan iedere avond later naar bed. Zombies zijn het geworden. Wie heeft bedacht dat kinderen hartje zomer nog naar school gaan? Gekkenwerk.
Misja oefent met haar oudste telg een spreekbeurt over Rome. Ze heeft ter voorbereiding een schrift volgeschreven met teksten over de oude stad (“mama, je schrijft niet duidelijk,zo kan ik niet oefenen!” roept het kind en loopt stampvoetend de kamer uit). Ik heb een Powerpointpresentatie gefabriceerd en op een USB-stick geplaatst. De meisjes spelen een kwis  op de huiscomputer. Het jongste tweetal ligt inmiddels in bed met een speen in. Buiten regent het pijpestelen. Najaar in juli.

Vrijdagochtend 20 juli om 7.00 uur zal er een vrachtwagen voor de deur staan. Er zullen in korte tijd 110 goedgevulde dozen en stapels gedemonteerd hout in de laadruimte worden gesjouwd, om vervolgens twee kilometer verderop te worden gelost.Onze buren zullen een zucht van verlichting slaken. Ze kunnen hun auto weer voor de deur parkeren zonder dat er knikkers, bommetjes en mootjes tegenaan worden gegooid. Het zal uit zijn met de scheldpartijen en de bedreigingen. De deurbellen zullen alleen nog maar worden beroerd als er een pakje wordt besteld of als er een kennis, dan wel een vriend, op de stoep staat. De buurt zal, net als voor onze komst, verkeren in de serene rust waar passieloze mensen zo goed bij gedijen. Niks meer aan doen dus.

Mirosjabin draait het Carla Bley-trio:

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Waalre, en hoe de rest van Nederland naar de klote ging

  1. mirosjabin says:

    Reblogged this on mirosjabin and commented:

    Voor de liefhebber…in de herhaling

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s