Leiden

Vandaag werd het een dagje Leiden.Na drie dagen Amsterdam werd het tijd voor iets anders. Na een uitgebreide wasbeurt, een fors ontbijt en de nodige inspecties op het VBlog en OBA togen Misja en ik, onze laatste kinderloze dag deze herfstvakantie, richting station Spaarnwoude. Te station Haarlem stapten we over op de trein naar Den Haag. In Leiden stapten we uit. Een station met een Vila en een Etos, een Free Record Shop en een twee verdiepingen tellende Bruna-vestiging.
Na het bezoek aan het station betraden we de Stationsstraat richting centrum, langs het museum voor de Volkenkunde, de Beestenmarkt en de Haarlemmerstraat.
We hebben er veel gezien en heerlijk gezeten op een terras aan de Aalmarkt.
Toen we weer even op adem gekomen waren trokken we via de Breestraat richting de Rapenburg, naar onze culturele bestemming, het Rijksmuseum der Oudheden. Het viel tegen, al die scherven en schetsen. In enkele vitrines stond gewoonweg niets. Een tentoonstelling over het dagelijks leven van de Etrusken bood weinig nieuwe inzichten. Waarschijnlijk zijn we, na al onze Italiëreizen, niet meer zo snel van ons stuk te krijgen.

Na een wandeling langs de Rapenburg en de Haarlemmerstraat bleef ik hangen bij het hierbovengenoemde terras. Misja verkende (wederom) de winkelstraat. Een half uur later kwam ze moegestreden terug.
Het terras sloot om zes uur. Op die manier werden we mooi in de gelegenheid gesteld Leiden te verkennen op zoek naar een eetgelegenheid. Op de maandagavond een lastige opdracht. Na een groot aantal gesloten restaurants kwamen we bij een, als brasserie vermomd, Thais eethuis. Nadat de menukaart werd geserveerd, weigerden we een gerecht, dronken we in snel tempo ons inmiddels bestelde karaf wijn op en een kwartier later ploften we neer bij een gastvrij Italiaans eethuis aan…de Haarlemmerstraat.

Het werd gezellig en nog gezelliger en zo rond half tien namen we de trein naar Haarlem.

Het is inmiddels tegen elf uur. De avond is haast voorbij. De wind waait via de wijdgeopende tuindeur de herfst naar binnnen en
morgenmiddag komen de kids terug.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Leiden

 1. IK heb een beter eet adres gekregen van meneer KLettersteeg die zijn diplomas gas water en loodgieten heeft behaald en anti Fred van der Wal is, dus wel weet waar we lekker kunnen buffelen, maar je mag het niet verder vertellen, in de Takkensteeg die de Zakstraat kruist zit otomatiek De Vette Bek, drie berenklauwen halen, vier betalen, geen wissselgeld terug. Wie wil dat nou niet?

 2. mirosjabin says:

  fred, we hebben toch lekker gegeten,
  want eigenlijk maakt de kwaliteit van het eten
  niet zo heel veel uit, we hebben elkaar,
  en dat geeft smaak aan alles!!
  het geluk van ons samen is onuitputtelijk….

 3. HET GELUK IS EEN LEKKE BAND
  HET ZEGT PUFFFFFFF
  EN DAARNA IS IE PLAT
  EN VOELEN WE ONS DUF
  RUIKEN NA EEN UURTJE ZELFS MUF
  PAKKEN DE FLES PROSECCO
  EN ZUIPEN ONS BIJKANS HELEMAAL SUF
  KIJKEN IN DE SPIEGEL
  EN GEVEN ONS ZELF EEN KNIPOOG EN EEN KNUFFFF

 4. Blewbird says:

  De verlichting in het RMO is prut. Het is dat het museum hier zo’n beetje om de hoek is. In de coffee-corner kun je lekker zitten het het museumpubliek gadeslaan. Aan de overkant van het Rapenburg is het Sieboldhuis, ook donker maar met een mooie collectie uit Japan. Horeca in Leiden is droevig. Er is wel veel, maar de kwaliteit is slecht en de bediening onbeschoft en onbeholpen. Leiden is een provincienest met een waterhoofd. Het grootste voordeel is dat het dichtbij de zee ligt en dat er goede treinverbindingen zijn. Ik woon er sinds 1983 en wil er nooit meer weg!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s