Het Spuigat

Een zonnige vrijdagnamiddag in Amsterdam. Misja en ik troffen elkaar ter hoogte van het Beursplein. Het Damrak stierf van de toeristen. Mies had me even ervoor bericht dat er een occulte hoogzwever te bewonderen was. Er zou een groep toeristen hebben gestaard naar een duivels fenomeen, een zwevende fakir. Het viel bijna niet te missen. Ik miste het fenomeen, de groep en de duivelskunstenaar. Toen ik Misja in de armen viel liepen we snel een steeg in richting Nieuwendijk en, op mijn aandringen, via de Kolksteeg richting Nieuwe Zijds Voorburgwal. We flaneerden over de Wal en eindigden vermoeid op het terras van Café de Beier om, aan de Singelkant te genieten van de laatste zonnestralen. De burgemeester kwam ook nog even langs. Hij liep vluchtig de Aula uit en stapte de BMW met indochauffeur in, nadat hij een groepje Antillianen de hand had geschud.

Toen de zon was verdwenen verkasten we naar een terras aan de Spuikant. Aldaar zagen we een vriendin, tevens oud-studiegenoot en coryfee. Hoogleraar aan de Uva, wethouder in spe en senior advocate, lid van de raad voor het woningbouwwezen etcetc, en nog steeds op zoek naar de ware liefde. Ze vertelde ons dat de Nederlandse man haar niet zag zitten. Ze was te getint, te politiek bewust, te weinig fijngevoelig, te oprecht, te…. enfin, het zelfvertrouwen lag onder een kei verborgen en wilde er voor de volgende zondvloed niet meer onder weg. Misjalief ontfermde zich over deze stoere vrouw en we beleefden een heerlijke avond. De zon ging onder en het Spui werd met de minuut gezelliger.
Een borrel of wat later namen we de trein naar de kust. Misja ligt inmiddels in dromenland en over een paar minuten lig ik ernaast. Een heerlijk vooruitzicht.

Slaap lekker allemaal!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Het Spuigat

  1. Goeie bijdrage
    zoals gebruikelijk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s