En dan dit…

Twee moslims hebben vrijdagavond een vliegtuig in de VS kort voor de start moeten verlaten, omdat andere passagiers vreesden dat de twee een aanslag wilden plegen. Dat meldden Amerikaanse media zaterdag.

De twee imams waren gekleed in lange gewaden. Ze wilden juist met het vliegtuig van Memphis naar een conferentie in Charlotte over vooroordelen tegen islamitische gelovigen, toen het toestel van de startbaan terug naar de gate reed om de twee nogmaals aan een veiligheidscontrole te onderwerpen. Het toestel van Atlantic Southeast Airlines vertrok ondertussen zonder de twee.   (bron: ANP).

Het is zaterdag en ik zit met Jaap op het bankje aan het plain in het avondzonnetje, beiden hebben we een blik bier in de hand. Een paar meters verderop houden enkele kinderen een watergevecht. Anderen voetballen. Er klinkt gekrijs en gekibbel. “Ai, het is wel lekker weer, juh? Son is waarm, is biena 21 juni, stoat ie so recht boom de knar, woar?” “Ai, kent goe lijen die son, heb nie insmeerd, ik heb ien looien huid.””Ai, ik heb oak geen last van. Hej nog ien veur mie?””Joa, zalt hoaln, zelde to?””Joa”.

En zo zaten we nog even bij elkaar. Om 20.00 uur gingen Jaap en ik met het kindervolk naar huis. Er was niets meer aan op het plain zonder zon.

Mirosjabin draait: Liam Finn- Second Chance:

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s