Een pakhuis vol vis

Het is vrijdagavond en we zitten uitgeput op de bank. Het zou nu moeten gebeuren, maar het lukt ons gewoon niet meer. In ieder geval ben ik voor vandaag uitgeschakeld. Misja is met een aansteker in de weer en probeert de sfeer er in te houden met waxinelichtjes en kaarsjes. Zonde van de moeite.

Voor de lange reis naar Leeuwarden werden we getergd door boze medeburgers. Een conducteur die ons te station Zwolle waarschuwde voor een boete á zestig euro wegens het roken buiten de daartoe bestemde stoeptegels. Mies reageerde….’waarom wordt er in dit kutland toch zo kleingeestig opgetreden?’ ‘ga dan maar emigreren’ antwoordde de conducteur, terwijl hij, zichtbaar tegen zijn zin, een geel gemarkeerde invalide-inlaat-installatie voortduwde. ‘Het lijkt me een beter idee dat jij gaat emigreren, pik.’ wierp ik, even voor het instappen en kort na het doven van mijn sigaret in de richting van de snorremans. Kort voordat we op reis gingen haalde Misja me op van mijn werk. Voordat we richting fietsenstalling liepen troffen we in de hal een rood aangelopen vrouw met verwaarloosd uiterlijk, soepjurk om haar vormeloze lichaam, haar in de klit, uitgebluste ogen vol zelfmedelijden…’en jullie geen prettig weekend!!’ sprak het wijf tegen onze bewaker, die zijn schouders gelaten optrok. Ik lachte hem toe en wenste hem het tegendeel. Nog even daarvoor stond ik in een bel/ internetwinkel achter een opgewonden man die zijn mobiele telefoon had neergeworpen voor een Pakistaan die zich voor ons bevond achter een muur van glas. De boze man had problemen met zijn GSM en wilde dat de belwinkelmedewerker hem direct uit de brand zou helpen. ‘Ik heb hem direct nodig voor mijn werk. Ik koop desnoods wel een nieuwe van je, maar ik moet nu bereikbaar zijn.’  Natuurlijk was er geen nieuwe of gebruikte mobiel in deze winkel aanwezig. De vent, een onverzorgde, ongeschoren, langharige, naar zweet stinkende, man van een jaar of vijfenveertig  stond ongemakkelijk te dansen voor het onwillige loket. Hij keek me verstoord aan. Ik had alleen een telefoonkaart van Lebara nodig. de Pakistaan keek mijn richting uit. ‘Even tussendoor, een kaart van tien euro alsjeblieft.’ Ik wierp hem een verfrommeld briefje van tien door het doorgeefluikje. Ik kreeg er een blauwe kaart voor terug en liep weg uit de ellende.

Na een lange dag van onrust rest ons het verwijt over het uitstel. In de verte gloort het land van Ooit, maar tot onze ergernis is er een weerbarstige wereld die ons tot uitstel noopt het schip onzer toekomst te betreden. We verkeren op woelige baren, maar aanstonds zal het windstil zijn.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2010-09 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Een pakhuis vol vis

 1. sprakeloos says:

  Lekker land hè, dat van ons met zijn lompigheid en zompigheid en maar afreageren op anderen.

 2. fred van der wal says:

  O,O,O, wat is de jongere generatie me toch brutaal
  eerst Misja die een zielige invalide conducteur op de rail probeert te duwen met een invalidewagen ook nog
  daarna sjaalmans die de arme man vanwege zijn Noord Afrikaans uiterlijk, geblokte terroristensjaal en tulband openlijk discrimineerde en nu voor straf niet meer kan neuken met een waxinelichtje op de bank omdat de mud Viagra op was
  Geen probleem
  pak je toch zo’n dikke Roomskatholiek kerkkaars en douwt die er in
  maar niet vergeten om aan te steken
  en verwissel de kaars niet voor een duizendklapper of vuurpijl
  dan is er al weer een tumtummetje de lucht in en naar de ratsmodee

 3. fred van der wal says:

  een pakhuis vol vis
  GEDVERDEMME!!!!

 4. sjaal en misja says:

  @ je zou es moeten weten wat hier allemaal gebeurt als al die koters er niet bij zijn!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s