Geheim dagboek

Zaterdag 30 mei, VK-blog nog steeds uit de lucht.

Ex-liefde is er met haar nieuwe liefde tussenuit. Een pinksterweekend in het bos met 4 kinderen en een auto. Mijn oudste dochter F. is met mij. We hebben zojuist een rondvaart gemaakt door de Haarlemse grachten. Laat dit weer alsjeblieft aanhouden. Welk een genot.  F. heeft haar zinnen gezet op een kitten en nu ex-sjaalvrouw ertussenuit is zien we onze kans schoon het internet af te struinen. We vinden via Marktplaats een nest enkele straten verderop.

31 mei nemen we een kijkje. F. en ik betreden een huiskamer met een enorm plasmascherm, een forse meneer van begin veertig met korte vingers en kort haar (uiteraard op de bank), een meisje van een jaar of zes zonder kin en met grote ogen, een blonde moeder van een jaar of vijfentwintig met een behoorlijke boezem, tatoeage, zomerjurk met laag decolleté. Ergens op de bank ligt een baby in een maxi-cosi. Naast de bank zit een gekooide  papegaai op stok, achter de bank ligt een wit schoothondje . We spreken af dat we het zwarte katertje de dag erna zullen ophalen tegen een bedrag van 50 euro.

1 juni, 13:00 uur, is het zover. Het katertje is er nog steeds. De familie is blij met het vertrek van het 6 weken oude beestje en met het bedrag.   F. en ik rijden met de kattenbak in de bakfiets terug naar huis en ontfermen ons over het ding. Twee uur later is het beest weg (de rest sla ik even over, anders wordt het zo’n gezemel). Ik besluit meteen nooit meer een kat te nemen. F. in mineur. Als ex-sjaalvrouw en de kinderen een uur later terugkomen zijn we niet te genieten. 18:00 uur loopt het mormeltje doodleuk uit zijn schuilplek. Ons huis is wat dat betreft één groot zwart gat. Het is een wonder dat het beest de weg terug heeft gevonden.
Pinksteren bracht ons zon en troost.
Het leven gaat door.
Zeg ik.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2009-06 and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to Geheim dagboek

  1. Jezzebel says:

    Ah, dit klinkt heel fijn.
    Zo’n kleintje erbij
    Nog eigenwijs ook
    ook dat geeft troost.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s