Uit het leven gegrepen

fotovandaag een bijzonder gevoelig mens in de studiezaal van de haarlemsche bibliotheek achtergelaten. hij was ons gisteren uit zweden (via amsterdam) komen aanwaaien en nam zogezegd mijn eega een afgepast aantal minuten mee naar het grote gebeuren, het terras van café studio te haarlem dus.

Vandaag (tweede zaterdag van de maand) boekenmarkt op de Dreef. De dagprijs voor een kraam is sinds vorig jaar met vijftig procent verhoogd. Kennisbelasting. Ben er van overtuigd dat veel mensen tegenwoordig zo dom zijn omdat ze niet meer de tijd nemen om een boek (paperback of ingebonden drukwerk) te lezen. Daar zou een beetje politicus handig misbruik van kunnen maken. De weg van het Duitse volk naar de absolute onderwerping aan de Antichrist werd geëffend met de verwerping en vernietiging van een behoorlijk deel van ‘s-lands intellectuele erfgoed. De vragenstellers werden in de ban gedaan en hun geschriften belandden op de brandstapel.

Een boek dat ik afgelopen jaren met opzet niet heb aangeroerd is Menachem Arnoni’s "Moeder was niet thuis voor haar begrafenis , misschien wel omdat het werk wordt voorafgegaan door de waarschuwing: "Hetgeen volgt kan hevige emoties oproepen bij hen die de Holocaust overleefden en bij andere nazi-slachtoffers van weleer. Anderen worden wellicht wat onrustig van dit verslag, waar het hun geweten betreft. Iedereen zal misschien wat minder van zichzelf houden." En dat zou in mijn geval dodelijk kunnen zijn.

Kennisbelasting. Poe. laat me niet lachen.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2007-07. Bookmark the permalink.

2 Responses to Uit het leven gegrepen

  1. christinA IP213.84.211.137 says:

    Kennis.
    Sinds er belasting over moet worden betaald, is het nog schaarser geworden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s