Links

fotode pers (u weet wel, die gratis krant) van hedenochtend was deels gewijd aan spierballenlinks oftewel: links met ruggengraat. traditioneel links herkent zich volgens het blad (en de deense oud-minister karen jespersen) niet meer in de slappe voorhoede van de huidige sociaal democraten, maar is het socialistische ideaal nog niet geheel uit het oog verloren. de protesten tegen de oorlog tegen irak, het anti-amerika sentiment, het eindeloze geloof in de mulitculturele samenleving, de innige omarming van de islam, kortweg dat alles wat door het reactieve smaldeel het verwerpelijke gedachtengoed van "de linkse kerk" wordt genoemd, wordt volgens de redactie van de pers niet herkend of gedeeld door een toenemende groep van zich progressief noemende medemensen. enkele linkse bloggers hebben zelfs een manifest opgesteld: het euston manifesto (genoemd naar de ontmoetingsplek waar het manifest is opgesteld). op dezelfde pagina in de pers wordt gemeld dat wouter bos joost zwagermans’schaamte voor links deelt.  

Ondertussen betreuren we bij de eerste dag van de G8-meeting na een door eenieder verkeerd ingeschatte botsing tussen politie en anti-globalisten in Rostock duizend gewonden. 

Anti-globalisten, mensen die zich niet bezig houden met de vraag of zij links zijn, gematigd liberaal, whatever.   Lotgenoten die hun hoofd niet omdraaien als het even verkeerd gaat. Relschoppers? Onbezonnen? Roekeloos? Bezorgd? Emotioneel? Misschien, maar in ieder geval links met ruggengraat.  

Ohzo.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2007-06. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s