asbest

fotona een korte week vakantie (er heerste hier een soortement van drinkwatersnood), een inmiddels fors gegroeid drankprobleem en zo meer ben ik weer naar het haarlemse teruggekeerd. wat nu  (wederom een citaat uit het hd): "bij een grote brand aan de harmenjansweg is maandagmiddag asbest vrijgekomen. het gaat om het ‘ongevaarlijke’ hechtgebonden witte asbest. stofdeeltjes hiervan worden niet door rook verspreid. wel spat het asbest, dat afkomstig was van een dak, bij grote hitte in brokken uiteen. daarom is een klein deel van de omgeving van de uitgebrande tweedehands autohandel door deskundigen afgezet. buurtbewoners zijn hierover geïnformeerd." die harmensjansweg zit zo ongeveer bij mij om de hoek, dus u zult wel begrijpen dat ik me toch wat ongemakkelijk voel onder deze omstandigheden.
Een betrokken stadgenoot meldde in een reactie dat het bluswater in ieder geval E-coliebacterie vrij is, maar dat durf ik gerust in twijfel te trekken.

Ondertussen broeit het ook in Amsterdam: "De Westermoskee in Amsterdam komt er wél, zegt Fatih Dag van de Turkse moskeekoepel Milli Görüs. Als de overheid dat dwarsboomt, dan gaat Milli Görüs demonstreren. Dag zal daartoe Turken uit heel Europa oproepen, kondigt hij aan in een vraaggesprek met Trouw. Hij hoopt op een vreedzame optocht en een geweldloze ’opstand’, maar hij vreest dat het uit de hand loopt. „Onze mensen zijn emotioneel en er kan zomaar een gek tussen lopen.” (aldus de inmiddels veelgeciteerde Trouw van zaterdag jongstleden).  De opdrachtgevers liggen met de woningbouwvereniging in de clinch over de te varen religieuze koers en er speelt ook nog een beleggingsfraudezaak. Burgemeester Cohen trekt de integriteit openlijk in twijfel en there you go. Wie de naam in een willekeurige zoekmachine intikt kan al vrij snel constateren dat de organisatie internationaal gezien weinig fraais teweeg heeft gebracht. In Nederland niet, zo zei men. MG vervulde jarenlange een dankbare rol in onze nog gedeeltelijk verzuilde overlegeconomie. Ten onrechte denk ik. De voor de moslimgemeenschap als geheel onrepresentatieve organisatie eist een onterecht grote rol op. Een rel dreigt in Amsterdam, met inzet: een moskee. Koren op de molen van VVD, PVV en welke amdere politieke partij maar wil aanschuiven. Er worden opnieuw loopgraven georganiseerd en de nuance is weer ver te zoeken.
Jammer.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2007-05. Bookmark the permalink.

2 Responses to asbest

 1. Oliphant says:

  Maar, Sjaal, wat zou jouw oplossing zijn. Zwichten en toestemming geven voor die moskee?
  Ik vind dat dreigement van de gekke. Er hoeft maar één gek bij te zijn… Er zullen er wel meer zijn, en die zou die club zelf in de gaten moeten houden. Ik krijg er een onfris gevoel bij.
  (Dan maar liever even asbest:))

 2. sjaal says:

  Hai Oliphant,
  zeker niet. Milli Görüs heeft te lang een dominante rol opgeeist in het publieke debat over de islam. Het wordt tijd voor een redelijk alternatief. Moskee of niet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s