Voorpost

fotosoms komen er berichten in mijn digitale brievenbus waarvan ik me afvraag waaraan ik ze te danken heb. een laatste waarschuwing van het islamitisch front, een uitnodiging voor een demonstratie tegen de pedofielenpartij, en dan deze van voorpost:

"Onze plaats is onze naam. Wij staan op de voorposten van de strijd voor ons volk, vooraan waar anderen verzaken. Voorpost strijdt voor behoud van identiteit, voor behoud van onze taal, voor hereniging van Nederland en Vlaanderen. Voorpost strijdt tegen drugsgebruik, tegen kindermisbruik, tegen massa-immigratie.  Wat doet voorpost?"
"De voornaamste taak van Voorpost is en blijft actie! Voorpost Vlaanderen was bijvoorbeeld de voorbij jaren actief met acties langs de taalgrens, met acties tegen het Belgische koningshuis en met acties voor de onafhankelijkheid van Vlaanderen (een eerste stap naar een herenigd Nederland). In Rijks-Nederland voerde Voorpost actie tegen verkoop van ritueel geslacht vlees, tegen de taalverloedering, tegen drugs en pedofilie en tegen islamitisch extremisme (geen djihad in onze straat!)."
"Voorpost opteert voor het democratisch volksnationalisme. Niet het zoveelste “isme”, maar als de meest natuurlijke, meest harmonieuze ordening, waar ook ter wereld. Dit nationalisme stelt – in tegenstelling tot andere ideologieën – geen eeuwig vreedzaam paradijs in het vooruitzicht."
Voorpost

De organisatie bestaat al 30 jaar en hanteert niet de huidige landsgrenzen, maar de taal ter onderscheiding van nationale eenheden. Doet me een beetje denken aan het Groot-Duitse streven van de nationaal-socialistiche voorpostidealisten van het Derde Rijk. Een net zo’n idioot streven als een Groot-islamitische heilstaat of het Heilige Roomse Rijk. Grootgrootgroot. Megalomaan en tegelijk bekrompen. Wie wel eens sterren kijkt ervaart hoe nietig wij mensjes hier eigenlijk zijn. Voorpostmannetjes en hun voorbeelden hebben veel weg van kindertjes die elkaars speelgoed afpakken. De lilliputters uit Gulliver’s Reizen die niet doorhebben dat zij zo klein zijn.

Ach, boos kan ik er niet om worden. Ik ben alleen een beetje teleurgesteld.

Afscheidslied

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-10. Bookmark the permalink.

3 Responses to Voorpost

 1. peter louter says:

  Blog naar mijn hart, je hebt de essentie waar we ons druk over moeten maken pakkend samengevat.
  Over een aantal zaken zou ik echter toch maar boosheid adviseren. Bijvoorbeeld vanwege Darfur of vrouwenonderdrukking.
  nb. je link onder mijn vorige blog bracht me ergens anders dan jij voor ogen had, denk ik

 2. Blauw Oog says:

  Geen slim criterium van die gasten: je kúnt helemaal geen scherpe grenzen trekken afgaande op de taal. Ze overlappen: in veel gebieden worden 2 of meer talen naast elkaar gesproken. En bovendien is van veel dialecten/talen niet eens duidelijk of we ze nu moeten beschouwen als taal of als dialect. China zit vol met die voorbeelden (Kantonees is officieel dan wel een dialect, maar als je dat de Kantonezen zelf voorhoudt worden ze boos omdat ze vinden dat hun taal wel degelijk een aparte taal is), maar ook in Nederland bestaan ze (Limburg ijvert al jarenlang voor erkenning van hun dialect als officiële taal).
  Kortom, lekker dom.

 3. sjaalman says:

  @ Peter, dank je voor je compliment! En ja, boosheid is misschien nog meer op zijn plaats.
  @ Blauw oog, goede aanvulling!
  Ja, inderdaad…angstwekkend dom, gevaarlijk dom ook.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s