Van As stopt ermee

fotode ontnuchtering.
Het Kamerlid Gerard van As, tevens directeur van Van As Vastgoed te Alphen kapt ermee. De ster van naïef rechts heeft vandaag per direct zijn lidmaatschap van de Tweede Kamer beëindigd. "Zijn zetel komt hiermee ter beschikking van de Lijst Pim Fortuyn, waarvoor hij in 2003 (=2002!! red.) in de Kamer is gekozen." Persverklaring Van As en LPF, 12 september

"Het waren 4 roerige jaren" zal deze erfgenaam van Fortuijn zijn gehoor vanaf morgen verklappen. Gerard Pieter heeft de horden weer iets dichterbij gebracht. De man die het grootste aantal domme kamervragen op zijn naam heeft staan zal ons theater van de politiek niet meer opvrolijken. Hij kon zich niet meer verenigen met fractieleider Nawijn, na een conflict over de kandidatenlijst.

Jammer. Dat is weer een kop van jut minder.
Who’s next?

Ben.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-09. Bookmark the permalink.

2 Responses to Van As stopt ermee

  1. J Dekker says:

    Het grootste aantal domme kamervragen duidt al op niet veel goeds. Allerlei nutteloze samenkomsten van ministers die hun tijd beter kunnen besteden aan het opstellen van een degelijk verkiezingsprogramma. Goed dat hij eindelijk inziet dat de partij geen toekomst heeft en dat hij zijn biezen pakt. We zullen zien of de kandidatenlijst van Dhr Herben enige inhoud biedt. Bovendien denk ik dat Herben en zijn volgelingen geen betekeniswaardige rol gaan spelen in de politiek, waarschijnlijk een daling van het aantal zetels, waarna er nog meer rumoer ontstaat binnen de partij. Van As redt enigszins zijn gezicht door niet met het schip ten onder te gaan.
    De rechtse partijen hebben hun piek al enige jaren achter zich liggen, bovendien zijn ze te versplinterd. Er is een nieuwe leider als Pim nodig om de partijen te verenigen. Bovendien zijn de verkiezingsprogramma’s nog steeds te veel gericht op de oude rechtse zaken en te weinig op complexe conflictpunten als het sociale stelsel, onderwijs en de vergrijzingsproblematiek. De uitzettings -en migratietaktieken werpen geen vruchten meer af in huidig (politiek) Nederland.

  2. sjaalman says:

    @ Dat zijn woorden naar mijn hart kolonel!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s