30.000 km op plantaardige olie

fotostaatssecretaris van geel (milieu) ontvangt morgen (dinsdag 29 augustus) 2 studenten met hun biobrandstofauto. zij hebben dan bijna 30.000 kilometer afgelegd op puur plantaardige olie.
De reis van Leeuwarden naar Peking heeft niet geleid tot extra uitstoot van
broeikasgassen. Met deze reis hebben de studenten op een bijzondere manier aandacht gevraagd voor het milieu. Het gebruik van biobrandstoffen levert een bijdrage aan het beperken van de CO2 uitstoot, een belangrijke oorzaak van klimaatverandering (uit het persbericht van VROM).

Pieter van Geel, de bestuurlijk hoeder van ons milieu, laat zich morgen fotograferen met twee liefhebbers van techniek en natuur. Zou het dan eindelijk zo ver zijn? Laten we die vervuilende dierlijke restproducten nu eindelijk varen voor het plantaardige alternatief? Het zou zo mooi zijn.
Een uit liefde geboren plantaardige baby. Te mooi om waar te zijn.

Vanaf vandaag mag ik mijzelf columnist noemen van het interactieve orgaan van de gemeente Amsterdam: het intranet. Fijn om weer iets om handen te hebben.
Wat mij betreft iedere dag een nieuwe bijdrage.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-08. Bookmark the permalink.

2 Responses to 30.000 km op plantaardige olie

 1. Henk van Leuken says:

  Ja beste sjaalman,
  en maak nu maar eens aan van Geel duidelijk, dat het erg ernst is met het milieu want dit lijkt nou precies het type kennis waar de overheid op zit te wachten. Maar zullen we wedden dat van Geel morgen van shell niet mag zeggen dat het overmorgen al geregeld is met de invoer van de nieuwe technologie.
  gegoed!

 2. koen scherer-drijfveren says:

  van Geel, de man doet zijn best, maar het milieu heeft helaas niet de prioriteit van dit kabinet en al helemaal niet van grootmachten als de VS en China en Rusland, wat dat betreft lopen we aardig voorop. Ik ben helemaal geen vvd fan, maar Ed Nijpels en Pieter Winsemius hebben relatief in Brussel veel bereikt, ze hebben bv de verplichte invoer voor drieweg katalysatoren een goede zet gegeven!
  maar blijven hopen…, goed dat je er aandacht aan besteedt!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s