De Staat van Nawijn, de Kar van Bolkestein

fotospecialist nawijn, de man met de mooiste voornaam van nieuw rechts heeft vandaag zijn 25-puntenprogram aan het nederlandse volk gepresenteerd. sommigen onder u weten dat ik een zwak heb voor de man. het gevoel is na dit puntenprogramma nog niet weg.

"nawijn wil af van islamitisch onderwijs
de partij voor nederland van hilbrand nawijn is tegen verdere uitbreiding van het aantal moskeeën in nederland. ook wil de politicus af van het islamitisch onderwijs en mogen moslims geen hoofddoekjes dragen als zij een publieke functie hebben, zo is te lezen in het 25-puntenplan van de partij." (protestants nederland, 25 augustus).

De vrijheid van onderwijs. Het systeem van geldelijke steun  aan georganiseerd onderwijs op religieuze, levensbeschouwelijke grondslag. Wat moeten we ermee? Waarom bakenen we de educatie van onze kinderen af door de muren die worden opgeworpen door onze levensovertuiging? Hoe durven we het te hebben over inburgering terwijl we de segregatie onder onze jongste lotgenoten stimuleren? Hoe kunnen we ons nog scharen achter het stelselmatig afzonderwijzen van onze nieuwe wereldburgers?

Vrijheid van onderwijs is openbaar onderwijs. Niets meer en niets minder.
Het afschaffen van artikel 23 anno beperkt zich niet tot de islamitische scholen. Waarom wil Nawijn niet meteen af van de overheidsprikkels aan onderwijs geschoeid op protestants-christelijke, (rooms-) katholieke, joodse (etcetc) leest? Is misschien niet zo bijzonder, maar is wel zo eerlijk.

Audioblog deel 7 (laatste deel) De kar van Bolkestein

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-08. Bookmark the permalink.

One Response to De Staat van Nawijn, de Kar van Bolkestein

  1. Rolf van der Marck says:

    Lees ook mijn blog van vandaag, getiteld "Splinters ter rechter zijde: vertrouw ze niet!", gerubriceerd als "Geloof het maar niet!" onder "Persoonlijk".

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s