Libanon

foto"layal nagib (23), libanees persfotografe, is zondag gedood bij een israëlische luchtraid in de regio van tyrus, zo is uit ziekenhuisbronnen vernomen. de vrouw werd gedood door de ontploffing van een israëlische raket die terechtkwam naast de wagen waarin zij zat. daarmee werd zij de eerste journalist die bij dit conflict om het leven is gekomen. haar chauffeur ontsnapte ternauwernood aan de dood." (villamedia, 24 juli)
Het conflict, dat volgens 54 % van de Al-Jazeera-website (stemmende) lezers binnenkort uitbreidt naar Syrië, heeft inmiddels aan 377 Libanese en 37 Israëlische mensen het leven gekost.

Ondertussen heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Condoleezza Rice de Libanese premier Fouad Siniora vandaag nog laten weten dat er geen plaats is voor terreurgroepen als Hezbollah, die vanaf Libanees grondgebied aanvallen uitvoeren. 

En gelijk heeft ze. Als ik geprikt wordt door een mug sla ik hem ook dood. De rest van het huis laat ik trouwens heel, evenals de mensen in mijn directe omgeving, mijn bed- en huisgenoten. De journaliste die een verhaaltje wil schrijven over de doodslag bied ik wellicht een kopje koffie aan. Als de buren langskomen om te klagen over het lawaai van de klap dan verontschuldig ik me. Ook zij zijn mijn gast. Ik zal begripvol knikken naar hen die stellen dat een mug een nuttig dier is en hen uitleggen dat de daad onbezonnen was, onoverdacht en alleen al daarom verwerpelijk. Gelijktijdig zal ik mijn metgezellen op het hart drukken dat ik een herhaling van deze gruwelijke daad niet uitsluit. Ik ben toch ook maar een mens met gevoelens. Een door zoem en prik geïrriteerd mens. Ook al stelt zo’n prik niet zoveel voor, de zoem is al vervelend. Het houdt je uit je slaap. En dat is wat een mens uiteindelijk het liefst doet…slapen.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-07. Bookmark the permalink.

9 Responses to Libanon

 1. therataal says:

  Oei…venijnig!

 2. Noah says:

  Israel heeft gelijk ? okee, ik hoorde vandaag een goede vergelijking bij het programma netwerk: Stel je voor, er zit een terroristische cel ergens in de kalverstraat en je kan hem niet vinden. Mag je dan de hele kalverstraat platbombarderen met al het winkelend publiek erbij ?

 3. anoniem says:

  Een mug? Probeer het nog eens met een dol geworden horde wespen

 4. anoniem says:

  Er zit een terroristencel in de Kalverstraat die jarenlang het Rokin terroriseert. Alhoewel de het Rokin keer op keer de stad Amsterdam verzoekt hier een eind aan te maken gaan escalaties rustig door en de magazijnen van de winkels in de Kalverstraat veranderen door de jaren heen in raketopslagplaatsen. Het hele Rokin wordt keer op keer bestookt en de bewoners kunnen de schuilkelder in. In de Kalverstraat ligt men daar niet wakker van evenals de stad Amsterdam die niet van een mug een olifant wil maken.

 5. Foppe says:

  Anatol Lieven schreef een artikel over de VS operatie in de hoofdstad van Somalië, toen Clinton daar democratie bracht.
  Het Somalische verzet schoot een VS helicoper dood, en 18 VS illegal combatants zaten plotseling midden tussen vijandige Somaliers.
  De VS reddingsoperatie kostte 900 Somaliers het leven, een verhouding van één op vijftig.
  Deze verhouding gold ook in Vietnam, 58.000 VS levens ten opzichte van drie tot drie en een half miljoen Vietnamezen, en geldt in Irak: 2500 of zo VS doden ten opzichte van een 200.000 Irakese doden, de slachtoffers van uranium niet meegerekend.
  Israel doet het dus (nog ?) heel beschaafd.

 6. Jack says:

  je snapt hem nog steeds niet?
  Het gaat niet om de muggenprik. Het gaat om een leger (de 5e sterkste leger in het Midden Oosten) met tienduizenden raketten, die in de naam van God almachtig de staat Israel wil vernietigen.
  Wat moeten ze wel doen? Ook 2 Hizbollah terroristen ontvoeren en een paar raketten lanceren?

 7. Foppe says:

  Natuurlijk willen ze na ellende met joden sinds 1880 van Israel af.
  Wat Israel moet doen is vrede sluiten, maar dat willen ze niet.
  Israel kreeg in 1980 en in 2002 hetzelfde vredesaanbod:
  terugtrekken uit de in 1967 bezette gebieden, en een regeling treffen met de mensen, en hun nabestaanden, die in 1948 zijn verjaagd.
  De overgrote meerderheid wil helemaal niet treug, omdat er niets is om naar terug te gaan, erkenning van hun rechten plus schadevergoeding is voldoende.
  Van de 400.000 illegale kolonisten in de in 1967 bezette gebieden wil 90% wel weg als de waarde van hun huis wordt vergoed.
  Als je ziet wat de voortdurende oorlogstoestand kost is vrede sluiten een koopje.
  Dat is dus één van de problemen, als er vrede komt zijn de lucratieve oorlogsindustrieën weg, als de baantjes bij de IDF.
  Israel wil helemaal geen vrede, vandaar dat de omgeving streeft naar opheffen van Israel.
  Dat hoeft geen genocide te betekenen, maar als Israel nog even zo doorgaat wordt het dat natuurlijk wel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s