Goed verzorgd

fotowe leven in een krankzinnige tijd. elke dag brengen sommigen onder ons met zorg onze kinderen naar school. "heb je je broodje mee?"" snoet schoon?""wil je die kleren echt aan? prima!". je laat ze achter op school en gaat ervan uit dat de kinderen in goede handen zijn. en vervolgens rijdt een snelle vader of kinderloze man ze met een onmogelijke snelheid van het oversteekpad.
"Verkeersbrigadiers die schoolkinderen bij drukke en gevaarlijke straten helpen veilig over te steken, lopen steeds meer gevaar door agressie in het verkeer.
Agressieve autoforenzen, onderweg naar hun werk, pikken het vaak niet meer als ze even moeten stoppen om schoolkinderen te laten oversteken. (Bron: de Telegraaf, 27 juni). En zie ook de uitzending van het Jeugdjournaal, 27 juni

Schoolkinderen houden de eeuwig te late forens teveel op. Wat deze mensen voor werk doen weet ik niet, maar ze blinken niet uit in organisatietalent. We hebben het over het type mens dat de oorzaak van zijn problemen vaak buiten zichzelf zoekt. U kent ze wel, die mensen die voornamelijk klagen over een ander. De mens die de buitenwereld naar eigen inzicht heeft ingericht. Ik schets u het modeltype egocentrist.

De agressieve forens leeft in een schijnwereld bestaande uit geveinsde interesses en dubbele agenda’s. ‘s-Avonds smeren ze u een hypotheek aan, tussendoor teerhartig het wangetje van uw kind strelend. ‘s-Morgens rijdt de kerel uw kind overhoop en blijkt de hypotheek toch niet zo voordelig als hij u had voorgespiegeld. Mensen die zorg zien als iets wat je kunt afkopen. De onverdraagzame bewoners van planeet Ik.

Ze verdienen wat mij betreft een enkeltje maan.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-06. Bookmark the permalink.

5 Responses to Goed verzorgd

 1. Vod says:

  Ik had hier ook over gehoord. Te belachelijk voor woorden eigenlijk. De maan lijkt me idd een goede plaats voor hen.

 2. Mephisto says:

  Hè, leuk!
  Dan wordt het weer bewoonbaar op Aarde!
  Schoppen we er 4 miljard naar de maan, blijven we gezellig met 2,5 miljard.

 3. therataal says:

  Mee eens!

 4. Helena says:

  Het is inderdaad te belachelijk voor woorden! Toch schijnen de ouders die hun kinderen telkens met de auto naar school brengen (ook voor kleine afstanden) ook voor gevaarlijke situaties te zorgen!

 5. sjaalman says:

  @ Helena, het is zeker niet gezegd dat de agressieve forens geen kinderen heeft!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s