Lekker zwemmen

fotoin de gouden bocht aan de haarlemse spaarne staat een huis, het spaarnehuys geheten. in dat huis zit een kroeg, inclusief bar-biljart-snooker. er is ook een   zwembad gevestigd. een lekker warm zwembad waarin jonge moeders en vaders hun peuters baden. toen ik er vanochtend met mijn peuter binnentrad was er verder niemand. de muziek van sesamstraat klonk uit de luidsprekers. even later arriveerden er vier jonge vrouwen met hun kroost. een paradijselijk sfeertje. 

Helaas had de klok een uur overgeslagen. Na een warme douche konden we ons ongestoord aankleden en fietsten we over de magische ophaalbrug bij het Teylers’ naar huis. In de middag was onze jongste scholier aan de beurt. Een gymnastiekzaal, enkel bereikbaar via een steeg waar de fietsfabrieken van de ouders tussen de brandnetetels kunnen worden geparkeerd, in de Haarlemse Leidsebuurt. Als het gymende kind is omgekleed en overgeleverd aan de juf kunnen de ouders met de rest van hun kinderschare naar het nabijgelegen Leidseplein. Een boomrijke speelplaats waar het tempo net iets lager ligt dan in de rest van de stad. Nee, geen oase – meer een schiereiland van rust, …de rust van een binnentuin. Een – niet overdreven speelse- hond met één oog, een voetbal die altijd de juiste kant op stuitert…zoiets.

En dan kom je terug. Je stopt de kinderen in bed. En iets later klinken dan de Damiaatjes (21.00-21.30) van de Grote Kerk, de oude Baaf, door het openstaande raam.

Haarlem. Bijna te mooi om waar te zijn.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-06. Bookmark the permalink.

2 Responses to Lekker zwemmen

  1. christinA IP213.84.211.137 says:

    = Leidseplein. Een boomrijke speelplaats =
    Grappig, toen ik kind was zag het er kaal, koud en vies uit. Twerd toen ook vaak achterbuurt genoemd, maar das wel minstens 45 jaar geleden.

  2. sjaalman says:

    @ Christina, ik kan het me nu bijna niet voorstellen. Het is een van de weinige speelplaatsen waar je je nog echt kan verstoppen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s