Vervroegde Verkiezingen

fotozou het er dan toch van komen? uit onverwachte hoek krijgt minister pechtold het advies de tweede-kamerverkiezingen volgend jaar te vervroegen. met een dag weliswaar, maar toch!
16 Mei, de dag voor Hemelvaartsdag is volgens de Kiesraad geen handige datum. Dan zijn wij, ambtenaren, vrij. “Daardoor kunnen er organisatorische problemen ontstaan bij het vaststellen van de uitslag. Ook komen er op Hemelvaartsdag in de regel geen kranten uit.” (bron: NOSnieuws, 2 juni).

En week later is waarschijnlijk geen optie. Het kabinet Balkenende II heeft het beste van zichzelf gegeven. Er zijn weinig mensen te vinden die het kabinet een warm hart toedragen. We willen er zo snel mogelijk van af. De onuitgesproken Premier, en het rapaille waarmee hij zich omringt. Ongetwijfeld zijn er zogenaamde resultaten behaald en is er in bepaalde opzichten vooruitgang geboekt. Tja, de tijd schrijdt voort en het leven gaat door. Het is niet de adem van ons huidige regententeam die Nederland en de Nederlanders in leven houdt. Hoe zullen deze christelijk- liberale jaren in de parlementaire geschiedschrijving te boek worden gesteld? Als de jaren van morele leegstand en negativisme? Hoogtij van het hedonisme? De jaren van de hete hoofden en de koele harten?

Ach, wat zou de Nederlandse politiek nog van waarde zijn als we er niet over zouden kunnen klagen. Het kabinet is ons als een spiegel. We lachen het hardst om onszelf en we irriteren ons het meest aan onze eigen tekortkomingen. Ik hoop dat het volgende kabinet wat vriendelijker is.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-06. Bookmark the permalink.

3 Responses to Vervroegde Verkiezingen

 1. de voorziener says:

  Kijk es op weblog "Achilleshiel van de PvdA" hier
  groet

 2. passant says:

  Geachte Sjaalman,
  U wordt ,door deze vooruitgeschoven post van het
  f o r t u i n n i k s m e , een bijziende voorziener, een blik in ‘n afvalputje aangeraden.
  Ik ontraad u ten sterkste zulks te doen.
  Hoogachtend,gezien uw inhoudsvolle weblog,
  een passant.

 3. criticus says:

  Also a book over Balkenende? Pretty soon every Dutchman will have a book in his name! A bit Idle all these Dutch people with a book over themselves. ( recently Kluivert, Beenhacker, V, Basten etc.etc.)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s