Het Naturistenkamp in Teheran

fotona een ruime week van vertier in het rijk van nijmegen zijn we weer terug in haarlem. vader en moeder hebben ons huis bewaakt, achterstallig onderhoud weggewerkt. gisteren betraden we een schoon huis, inclusief cadeaus voor de kinderen en een volle koelkast.
De eerste schooldag na de meivakantie wordt wegens ziekte overgeslagen. Zajra heeft pijn in haar oortjes en is halfdoof. Buiten schijnt de zon. 
Af en toe loop ik even naar buiten en absorbeer de warmte. Zwarte kleding absorbeert prima. Als het me te warm wordt trek ik wat kledingstukken uit. In Iran kan het ook warm worden. Sinds 1979 is men er geen baas over eigen kleding. De staat bepaalt wat er gedragen wordt.

"Krappe korte jasjes, afhangende hoofddoeken, capri-broeken en blote voeten. Het moet maar eens uit zijn met al die slecht geklede vrouwen op straat, vindt de Teheraanse politie.
Daarom is ze begonnen aan een campagne om deze vorm van ’sociale corruptie’ tegen te gaan. Zondag waren er in Teheran tweehonderd vrouwelijke én mannelijke politieagenten actief om slecht geklede vrouwen te waarschuwen en in sommige gevallen te arresteren." (Trouw, 28 april 2006) Iran kent een heuse kledingpolitie.

Vandaag onthult NOSNieuws dat de  Iraanse dwingeland Ahmadinejad een kledingcode voorstelt voor vrouwen én  mannen. Da’s wel zo eerlijk. We dekken de hele schepping af.

Onze kinderen hebben de neiging al hun kleertjes uit te trekken. Vooral na het zwemmen. Nu zit Zajra met een oorontsteking. Had ze nu toch maar haar kleren aangehouden! Tijd voor een kledingcode?

Nee, toch maar niet.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-05. Bookmark the permalink.

One Response to Het Naturistenkamp in Teheran

  1. christinA IP213.84.211.137 says:

    De NOS is weer aan t klepel zoeken zag ik.http://www.teluguportal.net/modules/news/article.php?storyid=3649 hier .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s