Slobodan Milosovic en het Evangelie van Blair & Bush

foto[l]"gods wegen zijn ondoorgrondelijk" , zo wordt wel eens verondersteld. wie een moeilijk besluit moet nemen kan haar of zijn uiteindelijke keuze smoren in de jus van de onkenbare. amen. 

Afgelopen maandag (6 maart) verscheen dit bericht in het NRC: LONDEN – De Britse premier Tony Blair vindt dat uiteindelijk God en de geschiedenis het oordeel zullen vellen over zijn besluit de Britten de oorlog in Irak in te trekken.In een interview voor de Britse commerciële tv-zender ITV zei Blair zaterdag, dat hij moet leven met het besluit Irak aan te vallen, en met zijn geweten.

En in het Reformatorisch dagblad van die dag kon men lezen dat Blair ervan uit gaat dat "als je in God gelooft, het  (oordeel) ook door God (wordt) gegeven”. Het zij zo.

Blair is voor deze openbaring geprezen door zijn partijgenoten en veroordeeld door de slachtoffers van zijn Irakpolitiek. De Labourleider volgt de weg van zijn Amerikaanse voorganger George Walker Bush. De Texaanse nar. 

De BBC maakt op donderdag 6 oktober 2005 in een persmededeling ter promotie van één van haar programma’s bekend dat president Bush aan Palestijnse politici verklaarde dat God hem opgedragen heeft om Irak binnen te vallen. Dat getuigt de Palestijnse politicus Nabil Shaath.(bron: Brusselsjournal.com)
Bush heeft er nimmer een geheim van gemaakt dat hij als christen en president van Uncle Sam enkel verantwoording schuldig is aan zijn schepper.

Hoe dan ook. Het is duidelijk dat beide heren geen behoefte hebben verantwoording af te leggen aan hun sterfelijke tijdgenoten. In een Haagse cel overleed vandaag Slobodan Milosovic. Hij moest na een barbaarse  Amerikaanse bommenregen in de Servische hoofdstad -de Generale Repetitie voor Irak- wel verantwoording afleggen in Den Haag. Dat zal geen enkele Amerikaanse militair ooit overkomen.

De grootste oorlogsmisdadigers gaan vrijuit. Conform het evangelie van Bush en Blair.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-03. Bookmark the permalink.

11 Responses to Slobodan Milosovic en het Evangelie van Blair & Bush

 1. arie says:

  Kortom: Van God moest het en Befehl ist Befehl, waterdicht toch die redenering van Bush, de leider van de vrije wereld sinds 1776. Da’s wel een verantwoordelijkheid – als je niet beter weet…

 2. Ton A says:

  Het is duidelijk ik had het niet beter kunnen zeggen.Wat verstaat Bush onder democratie en gerechtigheid.

 3. Motek from Space says:

  Slobodan is plotseling overleden…hmzzzzzzz…
  De BBB’s (Bush-Blair èn Balkenende)zijn de gevaarlijke drie-èènheid momenteel in den landen en ik mag hopen dat alle cartonisten zich goed kunnen vermaken met die creeps..
  Amèn…

 4. criticus says:

  Exactly: He has done no different and maybe less than any leader in the Middle East, or American President, or what leaders in Africa are doing. I never understood why he has to go to trial and the others responsible for mass destruction and killings can continue to enjoy their sherry with their fellow diplomats. So many generals in south America have never had to answer for their crimes!

 5. sjaalman says:

  @ Motek, en vergeet ook niet Silvio Berlusconi. Die vergeleek zichzelf niet zo lang geleden nog met de aan het kruis gestorvene.

 6. Motek from Space says:

  Berlusconi!!!! ojaaaaaaa…hoe kàn ik um vergeten!!!
  ach gut 🙂 wie zal de volgende B worden ?
  (oops mijn achternaam begint ook met een B :-))

 7. Voordaan says:

  Zo’n grappig idee dat al die verschillende gelovigen straks in dezelfe wachtkamer in het hiernamaals zitten. Voor wie komt u? Nou voor de Almachtige…. Ongelooflijk hoe God ooit verdween maar weer is teruggekeerd als nooit tevoren. Aangeroepen door voormalig ongelovigen als Bush.

 8. anarchistica says:

  "Dat zal geen enkele Amerikaanse militair ooit overkomen."
  Sterker nog, de Amerikanen hebben een paar jaar geleden een wet aangenomen die hen toestaat Nederland binnen te vallen als we het lef zouden hebben om een van hun militairen voor het Internationale Tribunaal te slepen…

 9. Robert van Waning says:

  Inderdaad stom van Slobodan dat hij zijn wandaden niet met een beroep op de Allerhoogste heeft gerechtvaardigd. Trouwens, ook Saddam Hussein hoor je ook niet over een goddelijke opdracht. Zijn het domme dictators, of juist eerlijke? Mischien hadden zij gewoon onbekwame spindoctors in dienst.
  Mu de rituele zondebok Milosevic dood is, gaan alle daadwerkelijke misdadigers verder vrijuit. Ondertussen wordt er een nieuwe kwaadaardige mythe toegevoegd aan de vele waardoor etnische Serviërs hun denkbeelden laten vergiftigen.
  Religie en etniciteit zijn behalve bindende factoren (binnen bevolkingsgroepen, althans) ook belangrijke bronnen van superioriteitswaan, volkenhaat, agressie, discriminatie en onderdrukking.

 10. peter louter says:

  Hoeveel eeuwen is god nu al een zoethoudertje

 11. Motek from Space says:

  het is misschien een schrale troost maar geloof en politiek hebben al op gespannen voet gestaan sinds het derde millennium v Christus 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s