Snel geld

foto[l]op het scherm van een toenemend aantal pinautomaten verschijnt tegenwoordig een snelgeldoptie. wie snel geld nodig heeft krijgt 70 euro van haar bankrekening uitgekeerd. 70 euro= 154 florijnen en 26 hollandse centen. als het even tegenzit is dat bedrag zo op. een tweede geldopname dan maar. nog meer snel geld. sinds de introductie van de euro in 2002 is de roodstand op betaalrekeningen met in totaal 2,2 miljard euro opgelopen, zo blijkt uit cijfers van het cbs.

voorburg – consumenten zijn vorig jaar op hun betaalrekeningen dieper in het rood beland. in december stonden bijna drie miljoen rekeningen voor een totaalbedrag van 7,5 miljard euro in de min. eind 2004 was dat 6,9 miljard euro.

Dit heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekendgemaakt. Het aantal rekeningen met een negatief saldo nam nauwelijks toe, het gemiddelde bedrag van de roodstand steeg daardoor naar 2600 euro tegen 2400 euro in 2004. (bron: nu.nl/ cbs).

En ook het gebruik van creditcards nam flink toe. Het snelste geld (op). Scheelt weer een wandeling naar de automaat.

Een stukje muziek maar weer…deze keer een persoonlijke noot van Nuttert, Gijs en de voice over van Henk: Denkend aan Holland.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2006-02. Bookmark the permalink.

7 Responses to Snel geld

 1. Woudje says:

  Denkend aan Holland… Marsman toch ?
  Bij deze zin moet ik altijd weer aan mijn aardrijkskundeboek denken, brrr. Prachtig gedicht overigens.

 2. sjaalman says:

  Ja! Het schoolmeestersgedicht…maar blijft mooi hè!

 3. Alice says:

  Wat leuk dat ik niet de enige ben die dit was opgevallen met opgetrokken wenkbrauwen.
  huh?! snelgeld??
  ik bedoel, ahum ahum,….in "mijn" tijd
  was de "flappentap" zelf al pure snelheid.

 4. marlis says:

  Wat een ontzettend foute ontwikkeling.. het lijkt wel of ‘Nederland’ haar mensen het schulden maken door de strot wil duwen. Ik word al ziek van de commercials van "Leen" op de tv. En nu is er dus een voorprogrammeer pinknopje, waardoor iedereen weer veel teveel geld tegelijk op gaat nemen.
  Het gedicht is eindeloos mooihttp://marlis.web-log.nl

 5. Helena says:

  Nou, een tijdje geleden was dat snelle geld nog maar 20 euro, en even later 30 of 50 euro en nu al 70 euro… Mij was het nog niet opgevallen!! Hoe snel kan het gaan..Zouden ze daar bij die pinautomatenmijnheren ook al van mening zijn dat het leven toch wel erg duur is geworden door die euro en dat we dus vaak even snel geld moeten pinnen om dat vervolgens ook weer snel op te maken… bij de supermarkt is dat bedrag snel op.. voor de komst van de euro deed ik veel langer met zo’n 150 florijnen!

 6. Wilma says:

  Wonderlijke combinatie, snelgeld (ik ben er ook al een keer ingetuind) en dat gedicht van Marsman. De traagheid van toen, tegen de ratrace van nu?
  Dat roodstaan is zo erg niet. Als iedereen eens op tijd zou uitbetalen (uitkeringen, maar ook declaraties van freelancewerk), was het niet nodig, maar nu ben ik blij dat de bank tenminste geen punt maakt van tijdelijk saldotekort.
  Degenen die het hardste roepen over de schande van het roodstaan, bevorderen zelf allerlei beleid waar dat juist in de hand gewerkt wordt, groet, W.

 7. Alice says:

  Ik vind nu opeens dat we allemaal TEGELIJK,
  met zijn 2 miljoenen ofzo lijkt mij al wel heel behoorlijk, naar de bank moeten gaan en EISEN dat we AL ons geld op mogen nemen, we hebben zin in vakantie ofzo. FF Snel graag! zeggen we dan.
  Eens kijken hoe ze dan gaan piepen die banken en andere financiele instellingen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s