Beklag

fototweede kamerlid hirsi ali (vvd) heeft bij de politie aangifte wegens bedreiging gedaan door imam sheich fawaz van de haagse as soennah-moskee. fawaz had op internet aangekondigd dat hirsi ali zal worden "weggeblazen door de wind van de veranderende tijden" en dat haar "de vervloeking van allah" te wachten staat (bron: anp 16-11). de strenggelovige moslim had zich al in 2002 in nova onsterfelijk gemaakt met zijn oproep tot het vernietigen van de vijanden van de islam. (nu.nl, 16-11). Uiteraard hebben we alle begrip voor deze man en de omstandigheden die hebben geleid tot deze uitspraak en is Hirsi Ali zo slecht om deze omstandigheden te miskennen. Hoe groot is ons begrip. Nee, we schilderen meneer Fawaz af als lid van een criminele organisatie en serveren hem af als een gevaar voor onze maatschappij. Gelukkig kan Fawaz op zijn beurt naar het meldpunt moslimdicriminatie op het Mercatorplein. Met dat verschil dat Ayaan voor elke stap die zij op straat zet moet worden vergezeld door een legertje bewakers en de sprookjesverteller uit Den Haag in alle vrijheid zijn beklag kan doen.

Advertisements
This entry was posted in oud-vkblog-2005-11. Bookmark the permalink.

3 Responses to Beklag

 1. app says:

  Kamerlid Hirsi Ali heeft groot gelijk.

 2. app says:

  Om in dit geval aangifte te doen bedoel ik; niet in het algemeen. 🙂

 3. Ron Schoof says:

  Uit de twee citaten kan ik niets opmaken over het stukje dat deze imam op internet heeft geplaatst behalve dan dat hij in beeldende spraak het Nederlands van autochtone columnisten al aardig begint te gebruiken.
  Zonder iets over de rest van het stuk te zeggen, ik ken het immers niet, lijkt me dat hier geen grond in zit je bedreigd te voelen, of het moet het enkele feit zijn dat het door een imam is geschreven.
  Voor een mens die niet gelooft in God kan de waarschuwing dat Allah hem/haar vervloekt onsympathiek klinken, maar meer ook niet.
  En worden wij niet allen in de loop der eeuwen weggeblazen doordat de tijden veranderen? Op miljarden mensen kennen we nog een handjevol uit het verleden bij naam of gedachte.
  Natuurlijk heeft Hirsi Ali gelijk dat ze uitingen die zij als bedreigend ervaart bij de politie meldt, en evenzeer is het goed als daar een onderzoek op volgt. Dat is het recht van iedere burger.
  Door het aan de pers te melden wekt ze echter wel de schijn dat er een publicitair belang is bij de aangifte. En dat terwijl al de mensen die haar beveiligen haar adviseren om de publiciteit te zoeken met haar ideeën en meningen, maar niet met haar veiligheidsgevoel. Dat is een neerwaartse spiraal die ook het onderzoek kan schaden. Dom dus.
  Over de tweede stelling in je stukje: als deze citaten het ergste zijn dat er in het stukje van die imam staan, dan heeft hij gelijk als hij het gevoel heeft dat hij op basis van zijn geloof wordt gediscrimineerd. Want dan gaat het niet om zijn beeldende spraakgebruik, maar om zijn geloof. Hetgeen terecht in Nederland valt onder de bescherming van de wet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s